la-Piatra Neamt.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii nemtenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Sâmbăta aceasta se redeschid porțile Teatrul Tineretului Piatra Neamț pentru cea de-a 57-a stagiune

Stagiunea 2014 – 2015 se deschide oficial în acest weekend cu  o comedie de succes,  foarte îndrăgită de public. Astfel, sâmbătă și duminică, 27 și 28 septembrie, de la ora 19.00, se reia spectacolul O…ladă - creație colectivă după Ion Creangă, regia Alexandru Dabija, premiat cu distincția de Cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului Național de Comedie de la București (2014).

"Piatra curată", concurs de ecologizare a municipiului Piatra Neamț

Conducerea Primăriei Piatra Neamț organizează un concurs de ecologizare a municipiului la finalul căruia atât școlile, cât și asociațiile de proprietari vor fi premiate. 

Primăria Piatra Neamț ar putea primi finanțare guvernamentală pentru reconstrucția pieței centrale

Consiliul Etico-Tehnic al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a aprobat solicitarea Primăriei Piatra Neamț de alocare a 18 milioane de lei pentru reconstrucția pieței centrale, distrusă de un incendiu în luna iulie. 

Târgul de carte "Libris" își deschide porțile

A patra ediție a Târgului de carte "Libris" își va deschide porțile, joi, la Pavilionul Expozițional de lângă Biblioteca Județeană "G.T. Kirileanu", ediția din acest an fiind dedicată comemorării a 125 de ani de la moartea scriitorului Ion Creangă.

Stadiul de pregătire a unităților școlare pentru deschiderea noului an școlar 2014-2015

Echipa managerială a ISJ Neamț a stabilit încă din luna iulie, prioritățile instituției în vederea deschiderii în bune condiții a noului an de învățământ care au vizat:

DNA: Gheorghe Ștefan, urmărit penal pentru instigare la folosirea influenței

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

Statuetă din os, veche de circa 20.000 de ani, descoperită de arheologi în situl Poiana Cireșului din Piatra Neamț

O statuetă din os, veche de 20.000 de ani, a fost descoperită, marți, de arheologi dâmbovițeni în situl Poiana Cireșului din Piatra Neamț, a declarat, pentru AGERPRES, responsabilul de șantier din site, dr. Elena-Cristina Nițu.

Noii directori ai unor unități școlare din județul Neamț au fost numiți în funcție

Inspectoratul Școlar Județean Neamț, face publică numirea în funcția de director/director adjunct, începând cu 01.09.2014, pentru anul școlar 2014-2015 în următoarele unități școlare:

Mecanica Ceahlău investește peste 700.000 de euro în dezvoltare, în al doilea semestru din acest an

Producătorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlău va investi peste 700.000 de euro în retehnologizarea proceselor de producție, modernizarea portofoliului de produse și orientarea activității către clientul final, în al doilea semestru din acest an, potrivit unui comunicat al companiei.

Gheorghe Ștefan susține că audierea sa la DNA nu are legătură cu deputatul Viorel Hrebenciuc

Primarul municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a declarat luni că audierea sa la DNA nu are legătură cu deputatul Viorel Hrebenciuc sau cu acordarea licenței pentru postul Giga TV.

Elevi nemțeni pe podium la Concursul Național „Educație rutieră - educație pentru viață”

În perioada 14-17 iulie 2014, s-a desfășurat la Constanța,  Concursul Național „Educație rutieră - educație pentru viață”.

FC Ceahlăul Piatra Neamț, neînvinsă de celebra Juventus Torino

Istoria clubului de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamț începe în urmă cu aproape 95 de ani.

Hala Pieței Centrale din Piatra Neamț a ars în totalitate

Hala Pieței Centrale din municipiul Piatra Neamț a fost distrusă în totalitate de un incendiu care s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Pedepse cu suspendare pentru foștii comisari ai Gărzii Financiare acuzați de corupție

Constantin Nistor, fostul comisarul șef al Gărzii Financiare Neamț, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Neamț la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

Muntele Ceahlău, un veritabil Olimp al României

Muntele Ceahlăul este o emblemă importantă a județului Neamț, fiind unul dintre elementele principale ale stemei județului. Identificat de sute de ani ca un veritabil Olimp al României, Ceahlăul sau Kogaionul era considerat încă din antichitate ca un munte sacru.

Mănăstirea Petru-Vodă, un colț de rai nemțean

Ridicată în anul 1991 în poiana Hașca din Munții Stănișoarei, de către arhimandritul Justin Pârvu, Mănăstirea Petru-Vodă este un altar construit în memoria celor care au suferit în închisorile comuniste.

Pomelnicul de la Mănăstirea Bistrița, vechi de peste 600 de ani

Situată la opt kilometri de municipiul Piatra-Neamț, Mănăstirea Bistrița este una dintre cele mai importantă așezări monahale din județul Neamț, fiind ctitoria în anul 1407 a domnitorului Alexandru cel Bun. La acea vreme, domnitorul a înzestrat mănăstirea cu sate, moșii și odoare scumpe.

Artefacte vechi de 7.000 de ani, expuse la Muzeul de Artă Eneolotică de la Cucuteni

Cea mai mare colecție de artă eneolitică din sud-estul Europei se află la Piatra-Neamț, în cadrul Muzeului Cucuteni, parte a Complexului Județean Muzeal Neamț.

Parcul Natural Vânători-Neamț, ținutul zimbrului liber

Șase femele de zimbri au fost puse în libertate în pădurile din Crăcăoani, la sfârșitul lunii iunie,în cadrul programul de reintroducere a zimbrilor în Carpați derulat de administrația Parcului Natural Vânători-Neamț.

Muzeul de Etnografie Neamț

Amplasat în Piața Libertății nr. 1 din Piatra-Neamț Muzeul de Etnografie înfățișează aspecte ale locuinței țărănești tradiționale de pe Valea Bistriței, costumul popular românesc din zonă, principalele meșteșuguri din regiunea subcarpatică a Moldovei - prelucrarea lemnului, țesutul, cojocăritul.

Baal ShemTov - singura sinagogă din lemn din Europa de Est conservată integral

Sinagoga Baal Shem Tov din Piatra Neamț este cel mai important obiectiv căutat de turiștii din Israel, sinagoga fiind declarată monument istoric.

Casa Memorială Ion Creangă, vizitată anual de peste 60.000 turiști

Aproape 60.000 de turiști trec anual pragul Casei memoriale "Ion Creangă" din Humulești, muzeul fiind astfel unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județul Neamț.

Mănăstirea Agapia, gazda primului muzeu vivant din România

Mănăstirea Agapia găzduiește, încă de anul trecut, primul Muzeu vivant din țară, organizat în cadrul unui parteneriat alături de Complexul Muzeal Național 'Moldova' Iași, pentru cercetarea patrimoniului cultural deținut de ansamblul monahal și valorificarea științifică a acestuia.

Cetatea Neamțului, de 620 de ani strajă peste Valea Ozanei

De peste 620 de ani, Cetatea Neamț stă de strajă peste toată valea Ozanei până spre Agapia și Văratec. Cetatea a fost amintită de marii scriitori ai României în operele lor.

Rifil SA, înregistrată cu numărul 1 în registrul Ministerului Finanțelor Publice din România

Rifil S.A. este una dintre cele mai emblematice societăți ale județului Neamț, fiind de altfel și prima societate din România cu capital străin. RIFIL este nu numai prima societate mixtă înființată în România după anul 1945, dar și prima din țările din Europa de Est. De altfel, societatea este înregistrată în registrul Ministerului Finanțelor Publice din România cu numărul 1.

Afacerile din industrie au crescut cu 10,6% în județul Neamț, în primul trimestru

Cifra de afaceri din industrie a crescut în județul Neamț, în primul trimestru din 2014, cu 10,6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce producția industrială a avut o creștere de 4,8%, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Județul Neamț: scurt istoric

Actualul teritoriu al județului Neamț a constituit o străveche și permanentă vatră de locuire, cele mai vechi urme de locuire datând din Paleoliticul superior, fiind reprezentate prin unelte din silex, arme din piatră și silex, vetre de foc etc. descoperite în zona localităților Ceahlău, Bistricioara, Piatra-Neamț, Piatra Șoimului, ș.a.

Municipiul Piatra Neamț

Municipiul Piatra Neamț, reședința județului Neamț, este situat în nord-estul României, pe valea Bistriței, la o altitudine de 311-345 m, într-o frumoasă depresiune intramontană de la limita Carpaților Orientali, zona având un climat temperat-continental.

Județul Neamț: prezentare

Județul Neamț este situat în partea central-estică a României, suprapunându-se parțial Carpaților Orientali, Subcarpaților Moldovei și Podișului Moldovei.

Prefectul de Neamț a mediat tensiunile între primari și reprezentanții Prospecțiuni S.A.

Lucrările pe care societatea Prospecțiuni SA le va realiza în județul Neamț pentru achiziția datelor geofizice 2D și 3D nu au nicio legătură cu explorarea gazelor de șist, au dat asigurări, marți, reprezentanții societății, într-o întâlnire pe care au avut-o cu prefectul Vlad Angheluță. Beneficiarul acestor lucrări este societatea Romgaz SA, iar prospecțiunile vor avea loc în iulie și august pe teritoriul a 28 de comune. 

Alți șase zimbri au fost puși în libertate

Șase zimbri aduși în Parcul Natural Vânători-Neamț de la o fundație din Marea Britanie au fost puși în libertate după ce au stat, timp de trei luni, în zona de aclimatizare a parcului.

Teatrul Tineretului Piatra Neamț - Program 23 – 29 iunie 2014 

Sâmbătă, 28 iunie, ora 19.00, Sala Mare - Contra iubirii; Duminică, 29 iunie, ora 19.00, Sala Mare - Hippolytos.

Alte știri: 2 1


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015